publikálva: írta: kategória: blog.

A hétfői WWDC-keynote-on ismerhetett meg a világ egy sor Apple-újdonságot – ha egyenként is kíváncsi ezekre, ne hagyja ki ezt a cikkünket. Szoftvervonalon természetesen az új mobil operációs rendszer, az iOS 11 volt a legizgalmasabb, lesz benne bőven újdonság.

Nos, az igazán türelmetleneknek, de elsősorban a fejlesztőknek lehetővé tette az Apple a barátkozást, és kibocsátotta az első fejlesztői bétát. A hangsúly a fejlesztői szócskán van, a bétát az iOS-fejlesztők számára készítették el. Egy nagyon korai változatról van ugyanis szó, amelyik tele lehet/van hibákkal. Aki nem fejlesztő, annak érdemes lesz megvárnia a következő hónapban debütáló nyilvános bétát, amelybe már sok hiba orvosolva lesz.

© iosupdate

A fejlesztői megkötés nem jelenti azt, hogy az iTuneson keresztül ne tudná más letölteni az leső bétát. Ráadásul, jegyzi meg a BGR, az iOS 10 tavalyi bétája meglepően stabil volt. Ugyan voltak benne hibák, de nem olyan szintűek, hogy ne lehetett volna a rendszert használni.

Ezzel együtt a fejlesztőkön kívül senkinek sem ajánljuk a letöltést, viszont ha valaki semmiképp sem tud önmérsékletet tanúsítani, legalább készítsen biztonsági mentést telefonja tartalmáról, készüljön fel a hibákra, és elsősorban arra, hogy sok alkalmazás össze fog omlani, hiszen ki készíthette volna fel az appját az iOS 11-re. Az új operációs rendszernek lesz egy nagyon kellemetlen velejárója is, rengeteg, korábban kedvelt alkalmazás válik elérhetetlenné róla.