ELEKTROSZMOG ELLENI VÉDELEM

Számunkara fontos Partnereink egészségi állapota.
Ezért nem csak a legmodernebb informatikai eszközökkel és szolgáltatásokkal látjuk el őket.
Hanem odafigyelünk a rájuk ható elektromos sugárzásra és megoldást kívánunk védelmükben.

RÉGEN...ÉS MA

A civilizáció fejlődésével a mai kor embere egy kényelmes, kiszolgált, és egyben felgyorsult világban élhet.

Régen pislákoló gyertyával és petróleummal világítottak, ma az űrből is látható a Földön lévő karácsonyi fényár.

Régen a patak partján, és teknőben mostak naphosszat az asszonyok, ma egy perc időráfordítás után helyettünk kimos a gép, elmosogat a mosogatógép és robotok helyettesítik a kétkezű gyári munkást is.

Ma már nem kell papírra levelet írnunk, személyesen találkozni, hogy elmondjunk valami fontosat vagy elutazni a világ végére, hogy tudjuk milyenek a piramisok.

MA MINDENT GYORSAN ÉS KÉSZEN TÁLALVA KAPUNK.

Az elmúlt 50 évben megsokszorozódott az elektromossággal működő és a vezeték nélkül kommunikáló eszközök használata. Ma már nem tudjuk elképzelni életünket mikrohullámú sütő, porszívó, mosógép, televízió, számítógép, telefon vagy wifi nélkül. Ezek a készülékek minden igényünket maximálisan kiszolgálják.

Ennek a kényelemnek viszont ára van!

Ezek az eszközök, egy szabad szemmel láthatatlan, de mindenhol jelen lévő sugárzást okoznak, amit úgy neveznek:

ELEKTROSZMOG!

AZ ELEKTROSZMOG HATÁSA SZERVEZETÜNKRE

Ahogyan gravitáció nélkül, úgy a Föld elektromágneses tere nélkül sem lehetséges élet, hiszen szervezetünk alapvető működését biztosítja.

Napjainkra már többszörösen bizonyított, valamint a tudományos szakágakban is vitathatatlanul elismert, hogy a mindennapjainkban fellépő mesterséges elektromágneses mezők egyrészt

 • torzítják a Föld természetes mágneses terét
 • másrészt az élő testben egy sor biológiai effektust okoznak, melyek nagyrésztegészségkárosodáshoz vezetnek.Az emberi szervezet tökéletes működése nagyon bonyolult, bio és elektrokémiai folyamatokon keresztül valósul meg. Milliárdnyi pici kis áramkör indukálja ezeket a mechanizmusokat.

Ha ez az érzékeny, minimális frekvencia tartományban mozgó feszültség, egy külső tényező hatására, mint az elektroszmog megváltozik, a szervezetünkben lévő folyamatok felborulhatnak, és betegségeket okozhatnak.

MA AZ EMBEREK SZERVEZETE, 1000-SZER NAGYOBB ELEKTROMÁGNESES TERHELÉST KAP, MINT A II. VILÁGHÁBORÚ IDEJÉN!

MIKOR ELENGEDHETETLEN A VÉDEKEZÉS?

Az elktroszmog gyakorlatilag mindenhol jelen van életünkben. Már nem tudunk elbújni előle! Ha valaki tudatosan áramtalanítja készülékeit amikor nem használja, attól még a falban futó vezetékek ott vannak. A városokban lévő közlekedési eszközök kábelhálózata sok ember ablaka előtt fut el, hatalmas terhelést róva a városra. Többen laknak metróhálózat felett, vasútállomás, nagyfeszültség, transzformátorházak és adóvevő tornyok közelében. A wifi és műholdas rendszerek pedig láthatatlanul hálózzák be minden ember életét és légterét, még ha ő maga nem is használ ezekkel működő eszközöket.

A legnagyobb probléma mégis ott van, ahol sok időt, egyhelyben tartózkodunk. Ez a hely pedig az ágyunk és a munkahelyünk. Az ember átlagosan életének kétharmad részét alvással és a munkával tölti, sokszor egy helyben ülve. A tudósok a mai napig nem jöttek rá arra, miért szükséges aludnunk, azt viszont tudjuk, hogy létfontosságú, regeneráló biológiai folyamatok futnak ilyenkor szervezetünkben. Ha ezek a folyamatok egy külső, zavaró tényező hatására, mint az elektroszmog, nem tudnak végbemenni, betegségeket okoznak. A legfontosabb tehát, hogy éjszaka mindenképp mentesítsük testünket az elektromágneses terheléstől!

Azok viszont akik egyhelyben, elektroszmogot termelő eszközök (számítógép, irodai felszerelések, telefonok stb) közelében töltik munkaidejüket, hasonló, vagy sokszor még nagyobb veszélynek teszik ki szervezetüket. Fontos tehát, hogy ők is védekezzenek.

A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ, ELEKTROSZMOG HATÁSÁRA IS KIALAKULHATÓ EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁK

 • szédülés
 • koncentrációs zavar
 • idegrendszeri panaszok (pl: Alczheimer, Parkinson kór)
 • alvászavarok
 • szívritmus zavar
 • szív és érrendszeri problémák
 • vérképzési gondok
 • immunrendszer legyengülése
 • izomgörcsök
 • krónikus gyulladások
 • allergiás panaszok
 • leukémia (elsősorban gyermekeknél)
 • daganat

VÉDELEM MUNKA KÖZBEN

Elektroszmog szempontjából életünk másik veszélyeztetett nagy területe a munkahely. Míg régen az emberek túl- nyomó része a szabadban, állva dolgozott, ma már a legtöbben, sokszor még a természetes fénytől is mentes, zárt helyen, ülő munkát végeznek. Az elektromos szmog itt viszont még koncentráltabb! Rengeteg vezeték, számítógép, óriási teljesítményű világítás, légkondicionálók, szellőztető rendszerek, hatalmas gépparkok sokszor egy fémvázas épületben, amely a Feraday kalitka elvén képes ezt a koncentrált elektroszmogot bent tartani.

A számítógépek, és telefonok előtt 8-10 órát ülő emberek e-szmog kitettsége sokszor hatalmas. A probléma olyan mértékeket ölt mindennapjainkban, hogy az EU 2013. június 26-án Brüsszelben hozott döntése értelmében a tagállamokban előírás kötelezi a munkáltatókat, hogy munkavállalóik számára határértékeken belüli elektromágneses tereket biztosítsanak. Hazánkban ezt a 33/2016 (XI.29) EMMI rendelet szabályozza.